Screenshot 2023-11-28 at 18.52.39

Tania

Tania Gevaert is psychotherapeut (L.Pt.409187), ECHA Specialist in Gifted Education, onderwijstrainer (Steunpunt Onderpresteren vzw, CNO Antwerpen) en Facilitator Peers4Parents. Tania is eigenaar van de praktijk Samen Slimmer Groeien, expertisecentrum in hoogbegaafdheid.

Dit multidisciplinaire team doet aan adviseren, begeleiden en coachen van (hoog)begaafde leerlingen, hun ouders en scholen, maar ook hoogbegaafde volwassenen. Het team is actief in Oostende, Hasselt en Turnhout. SSG is ook een netwerk van deskundigen die nauw samenwerken.

In 2017 stichtte zij samen met Ophélie Desmet, Ph.d (Valdosta State University, VS) het Steunpunt Onderpresteren. Een organisatie voor wetenschappelijk onderzoek en begeleiding van onderpresteren. Het Steunpunt Onderpresteren ontwikkelt programma’s, geeft boeken uit en nodigt jou uit om het materiaal te gebruiken en je ervaringen te delen.

Tania is auteur en co-auteur van verschillende boeken en artikels over onderpresteren en hoogbegaafdheid. https://www.linkedin.com/in/tania-gevaert-samen-slimmer-groeien/

Tania is erkend loopbaanbegeleider, ze leidt een loopbaancentrum (Talent in Groei voor VDAB) en supervisor (AIHP).

Werkervaring

  • Ondernemer sinds 1989 (voltijds van 1989 – 1999 en van 2017 en verder; halftijds tussen 2007 en 2016)
  • In loondienst bij o.a. Daikin NV (werkstudent), Groep INTRO vzw (vormingswerker), Stad Oostende (coördinator Alternatieve Gerechtelijke Maatregelen, leerstraf), CAW (evaluator interlandelijke adoptie)

Opleidingen gevolgd aan Hoger Instituut voor Vertalers en Tolken, HOWEST, Korzybski International, AIHP, Radboud Universiteit, KULeuven, Interactie-Academie, HUB.

Interesses en specialisaties

  • Hoogbegaafdheid
  • Onderpresteren en talentontwikkeling
  • Dubbeldiagnoses (hoogbegaafd met ADHD/ASS/leerstoornissen/DCD en/of socio-emotionele uitdagingen)
  • Gifted Girls en hun talentontwikkeling

Mijn motto voor jou: het is nooit te laat om je onderpresteren om te buigen, jezelf beter leren kennen helpt om je talenten tot ontwikkeling te brengen. Werkvreugde is belangrijk!